Tlačové oddelenie 16. januára 2020

DS: Väzobne by mal byť stíhaný aj Počiatek

Demokratická strana po zadržaní bývalého generálneho prokuratúra Dobroslava Trnku vyzvala na zadržanie a väzobné stíhanie exministra financií Jána Počiatka. „Ján Počiatek na základe svojich znalostí zo zákulisia, konexií a rozsiahleho majetku má všetky prostriedky na to, aby ovplyvňoval svedkov, pokúsil sa o útek a súčasne bol ohrozený na živote zo strany tých, ktorým môže jeho svedectvo zavariť. Zároveň platí aj psychologický dôvod – iné je byť stíhaným vo svojej vile v Cannes a iné v Leopoldove,“ uviedol poslanec NR SR Ľubomír Galko.

Zároveň DS očakáva, že polícia a prokuratúra vykonávajú bezodkladne všetky dostupné kroky, ktoré zabránia možnému prevodu majetku Jána Počiatka na iné osoby. Ján Počiatek sa na videonahrávke pri rozhovore s Dobroslavom Trnkom smeje, ako Ján Slota oklamal Roberta Fica a obral slovenských daňových poplatníkov o miliardy korún.

Volebný líder Demokratickej stany Jozef Rajtár odhaduje, že zadržanie Trnku bude mať pokračovanie v jeho vyšetrovacej väzbe. „Po Ladislavovi Bašternákovi, Marianovi Kočnerovi, Františkovi Imreczem a Bernardovi Slobodníkovi je zadržanie Dobroslava Trnku ďalším naším spoločným úspechom. Náš tlak a tlak občanov prinútil konať kompetentných. Oceňujem slušných a čestných policajtov, ktorí konali,“ poznamenal J. Rajtár a doplnil: „Dlhodobo sa snažíme reálnymi krokmi bojovať proti takýmto ľuďom a sľubujeme, že neprestaneme. Toto musí byť len začiatok. Všetci Kočnerovci a Gorily musia skončiť. Na Slovensko sa vráti slušnosť len vtedy, keď ľudia, ako Dobroslav Trnka a jemu podobní skončia tam, kde patria – vo väzení.“