Jozef Rajtár
Tlačové oddelenie 18. decembra 2019

Poslanec J. Rajtár podal trestné oznámenie kvôli ekonomickej trestnej činnosti

Poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany Jozef Rajtár podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie. Týka sa možného spáchania trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Chce, aby sa vyšetrili mimoriadne podozrivé transakcie organizovaných skupín siahajúcich na Balkán.

„Časť z týchto podozrení bola publikovaná medzinárodným tímom investigatívnych novinárov ako pokračovanie práce zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Za to patrí vďaka všetkým odvážnym novinárom,“ povedal opozičný poslanec a pokračoval: „Trestné oznámenie nateraz nemôžem zverejniť, keďže prebiehajú žaloby a trestné oznámenia na moju osobu zo strany Husnirizu Kukuliho z Levíc. Je to živá vec, my v Demokratickej strane budeme spracovávať a neskôr dopĺňať ďalšie a ďalšie skutočnosti, pretože prípad je rozsiahly.“

Rajtár však priblížil, že trestné oznámenie sa skladá z troch častí. Okrem publikovaných zdrojov z Kuciakovho tímu sú jeho súčasťou podozrivé fakty z verejných zdrojov (napr. finstat) a náčrt ďalších závažných prepojení medzi albánskou mafiou, Vadalcovami, tureckými, slovenskými a ďalšími skupinami. Podozrenia sa týkajú napríklad firmy INSEMAS.

„Nikdy sa nezmierim s tým, že tu vládnu rôzne gorily, Kočnerovci a mafia. Slušnosť sa musí vrátiť a my porazíme všetkých Kočnerovcov. Chcem odkázať týmto indivíduám, že ja, Jozef Rajtár nikdy neuhnem,“ dodal poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany.