Tlačové oddelenie 22. novembra 2019

Vyhlásenie Demokratickej strany ku krachu koaličných rokovaní

Demokratická strana (DS) v ostatných dňoch veľmi zodpovedne zostavovala svoju kandidačnú listinu do parlamentných volieb. „Medzi stopäťdesiatimi kandidátmi sú skvelé osobnosti, odborníci a ľudia s ohromnými životnými príbehmi. Verejnosti ich budeme s radosťou postupne predstavovať,“ povedal podpredseda strany Jozef Rajtár.

„Mrzí nás však, že rokovania opozičných strán o predvolebnej koalícii zlyhali. My v Demokratickej strane sme presvedčení, že v situácii, keď našu krajinu ohrozujú extrémistické a obskúrne strany, je treba myslieť predovšetkým na spoločný cieľ, a tým je lepšie Slovensko,“ zdôraznil poslanec NR SR J. Rajtár.

„V nadchádzajúcich voľbách pôjde o každý hlas za právny štát, preto by sa mali dohodnúť tie subjekty, ktoré majú k sebe v tejto zásadnej otázke blízko,“ myslí si členka predsedníctva Demokratickej strany Natália Blahová. V záujme tohto cieľa je Demokratická strana pripravená spojiť sily so stranami, ktoré tento spoločný cieľ považujú za dôležitý.

„Táto ponuka je otvorená a úprimná voči všetkým demokratickým silám. Našou prioritou je radikálna zmena pomerov na Slovensku. Predpokladom je, že vo voľbách neprepadne ani jeden demokratický hlas. Na tento cieľ sa v Demokratickej strane plne sústredíme a očakávame rovnaký prístup od celej demokratickej opozície,“ uzavrela poslankyňa NR SR N. Blahová.