Demokratická strana 1. marca 2021

Riadenie štátu nie je reality šou

Dnešný cirkus s dovozom dvoch paliet očkovacej látky, ktorá nie je certifikovaná a odskúšaná bez toho, aby mal predseda vlády na to súhlas celej vlády, je povestná posledná kvapka.

Niekoľko mesiacov sme svedkami oznamovania oficiálnych správ a opatrení proti COVIDu cez sociálne siete. Na tlačovkách premiér oznamuje opatrenia, ktoré si vyžadujú schválenie vlády, ako hotovú vec a občania nevedia, čo presne platí a čo nie.

To čo predviedol dnes pred vojenským lietadlom je dôkazom, že predseda vlády Igor Matovič už stratil kontakt s realitou a riadenie krajiny si mýli s reality šou. Takto to naozaj nejde a Demokratická strana týmto vyhlasuje, že je nevyhnutné urobiť rekonštrukciu vlády vrátane funkcie premiéra.

Rovnako tak odsudzujeme konanie ministra zdravotníctva, ktorý pózuje pri vykladaní necertifikovanej vakcíny , pričom sám do dnes nebol schopný o výnimke na jeho použitie rozhodnúť. Rozumieme konaniu ďalšieho koaličného poslanca, ktorý odmieta preberať zodpovednosť za tento cirkus. Riešením situácie však nie je odchod z koalície jedného poslanca za druhým.

DS uznáva výsledky parlamentných volieb v roku 2020 a vyzýva premiéra Igora Matoviča, aby za seba našiel na pozíciu predsedu vlády krízového manažéra, ktorý zodpovedne vyvedie Slovensko z tohto marazmu a ten si vytvorí tím schopných ďalších krízových manažérov na ministerské posty. Inak budeme svedkami chaosu v spoločnosti s oveľa väčšími následkami, aké si teraz vieme predstaviť.