Jozef Rajtár
Tlačové oddelenie 31. decembra 2019

Rajtár: Danko je typický predstaviteľ vládny mafie

Predseda parlamentu Andrej Danko sa hlboko mýli, keď tvrdí, že rozsiahle podozrenia v polícii, prokuratúre a súdnictve musia riešiť kompetentní a nie politici. Je to presne naopak, tvrdí poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany (DS) Jozef Rajtár.

Hĺbka rozkladu v týchto kľúčových inštitúciách je podľa Rajtára presným zrkadlom stavu slovenskej politiky. Politici rozhodujú o tom, kto bude generálnym prokurátorom, kto bude ministrom vnútra, policajným prezidentom, ústavným sudcom, aká bude súdna rada.

„Politici rozhodujú o základných personálnych otázkach v štáte, ako aj o písaných i nepísaných pravidlách, ktorými sa riadia inštitúcie. Boli a sú to práve politici ako JUDr. Andrej Danko, ktorí sprznili spravodlivosť a sú prekážkou v zásadnej očiste spoločnosti,“ povedal Rajtár.

Každému súdnemu človeku, ktorý nepracuje v službách mafie, musí byť jasné, že práve politici musia svojím konaním a svojimi postojmi dať jasný signál policajtom, prokurátorom a sudcom, že obdobie beztrestnosti pre privilegované skupiny a jednotlivcov sa skončilo.

„Pán Danko urobil všetko pre to, aby zakryl rozkrádanie eurofondov na ministerstve školstva, bol ochotný položiť kvôli tomu vládu. Robil všetko možné, aby zakryl, že titul JUDr. získal podvodom. Je to typický predstaviteľ vlády mafie, ktorú treba vymeniť po najbližších parlamentných voľbách,“ uzavrel opozičný poslanec J. Rajtár a dodal, že Demokratická strana spraví všetko pre to, aby sa vrátila na Slovensko slušnosť a vyhnali sme Kočnerovcov z verejného a politického života.