Jozef Rajtár
Tlačové oddelenie 10. decembra 2019

J. Rajtár: Minister Érsek by mal odvolať riaditeľa Slovenskej pošty

Demokratická strana vyzýva ministrov vlády Petra Pellegriniho i vedúcich pracovníkov v štátnej správe, aby sa až do parlamentných volieb zdržali vyhlasovania a uzatvárania verejných súťaží. Rovnako, aby sa zdržali uzatvárania kontraktov, ktoré sa netýkajú bezprostrednej prevádzky ministerstiev, im podliehajúcich organizácií, ako aj štátnych podnikov a štátnych akciových spoločností.

Medializované informácie, že Slovenská pošta len pred niekoľkými dňami uzavrela exkluzívnu zmluvu na opravy a rekonštrukcie svojich prevádzok s firmou Sytiq, patria k tým, za ktoré by mal byť odvolaný jej generálny riaditeľ. „Pochybné je nielen to, že kontrakt dostala firma bez histórie, ale aj samotný nápad, aby opravy a rekonštrukcie prevádzok pošty mala pod kontrolou jedna súkromná spoločnosť. Tou povestnou čerešničkou na skysnutej torte je skutočnosť, že spolumajiteľom firmy je priateľ Roberta Fica a médiami označovaný oligarcha Smeru Miroslav Výboh,“ povedal poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany Jozef Rajtár.

Podľa demokratov je znakom dobrej politickej kultúry, že investičné rozhodnutia, ktoré presahujú do nasledujúceho volebného obdobia, sa nerobia v chvate na poslednú chvíľu. „O politickej kultúre Smeru, SNS a Mosta-Híd si nerobíme síce žiadne ilúzie, ale napriek tomu žiadame ministra dopravy Árpáda Érseka, aby generálneho riaditeľa Slovenskej pošty Petra Helexu odvolal,“ uzavrel Rajtár.