Tlačové oddelenie 29. novembra 2019

DS: Počiatka treba odstíhať

Zverejnenú nahrávku zo stretnutia bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a bývalého ministra financií Jána Počiatka chápeme ako zjavný dôkaz ministrovej snahy zakryť svoju hrubú chybu, ktorej sa dopustil tým, že v kauze Tipos verzus Športka nevyužil všetky právne možnosti na obranu slovenských záujmov a poza chrbát vlády vydal pokyn na vyplatenie zhruba 13 miliónov eur schránkovej spoločnosti Lemikon.

Ján Počiatek je podľa nášho názoru podozrivý zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a brania úplatku. Video nahrávka tieto podozrenia len posilňuje. Pýtame sa, kedy budú orgány činné v trestnom konaní v tejto veci konať, dokedy si bude bývalý politik Smeru-SD užívať výsadu beztrestnosti.

Kapitolou samou o sebe je Dobroslav Trnka. Nasadil na Počiatka informačno-technický prostriedok bez povolenia sudcu, odovzdal záznam Kočnerovi a na samotnej nahrávke sa správa ako spolupáchateľ. Orgány činné v trestnom konaní majú bývalého generálneho prokurátora ako na dlani.

Jozef Rajtár, poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany
Ľubomír Galko, poslanec NR SR
Natália Blahová, poslankyňa NR SR