Podpora Ivana Korčoka 2
Demokratická strana 2. apríla 2024

Mimoparlamentné strany sa dohodli na spoločnom postupe pri druhom kole prezidentských volieb

Hlavnou otázkou volieb je či R. Fico získa neobmedzenú moc v krajine alebo dáme šancu našej krajine zostať demokratickým právnym štátom s jasnou zahraničnou orientáciou.

Mimoparlamentné politické strany Demokrati, Demokratická strana, FÓRUM, MODRÍ – ES, ODS – Občianski demokrati Slovenska, Strana rómskej koalície vedomí si našej spoločenskej zodpovednosti sa dohodli na spoločnom postupe v druhom kole prezidentských volieb. Považujeme za našu povinnosť zabrániť tomu, aby Fico získal absolútnu moc a mohol dokončiť demontáž právneho štátu ako aj zmenu zahranično-politickej orientácie. Preto spoločne podporujeme občianskeho kandidáta Ivana Korčoka, ktorého považujeme za záruku zachovania demokratického právneho štátu a našej zahranično- politickej orientácie.

Osud krajiny je plne v rukách občanov a preto spoločne vyzývame na maximálnu účasť v prezidentských voľbách a na podporu Ivana Korčoka, ktorý má všetky predpoklady na to, aby bol spravodlivým, zodpovedným a dôstojným prezidentom všetkých občanov Slovenska. Toto je jediný spôsob ako zamedziť získaniu absolútnej moci Fica a spol.

Výsledok týchto prezidentských volieb môže mať nenapraviteľný následok pre našu krajinu a našu budúcnosť! Preto spoločne vyzývame  voličov, aby prišli 6.4.2024 v najväčšej miere k volebným urnám.

Od parlamentných volieb sme svedkami dramatického politického vývoja a zásadnej zmeny vnútropolitického a zahranično-politického kurzu Slovenskej republiky. V rýchlom tempe dochádza k demontáži toho, čo sme dosiahli v ponovembrovom období. Dochádza k podrývaniu demokratických inštitúcií a základných pilierov demokratickej a občianskej spoločnosti v rozsahu, ktorý ohrozuje pokračovanie slobodného a demokratického zriadenia.

Mimoparlamentné strany sú si plne vedomé svojej spoluzodpovednosti za ďalší osud Slovenska, a preto sa dohodli na spoločnom postupe. Našim prvoradým cieľom je zamedziť tomu, aby Fico a spol. získali  absolútnu moc tým, že by v prezidentskom úrade mali svojho človeka.   

Nenechajte za seba rozhodovať iných, ale príďte k voľbám a dajte svoj hlas Ivanovi Korčokovi! 

Predsedovia strán Jaroslav Naď, Stanislav Rajnoha, Zsolt Simon, Ľuboš Schwarzbacher, Pavel Macko, Gejza Adam

Záznam spoločnej tlačovej besedy: