Valentovič – Richter – Fico
Demokratická strana 27. novembra 2020

Tomanovej nominant ešte stále vo funkcii

Marián Valentovič sa už na počiatku svojej politickej kariéry stal raritou. Vtedajšia ministerka práce Viera Tomanová ho menovala za riaditeľa piešťanského Úradu práce ako nominanta strany SMER-SD. Valentovič mal vtedy len 23 rokov. Médiá na tento fakt upozornili samotní Piešťanci: „Nemá žiadnu prax, jedine takú, že ho ako nezamestnaného viedli na úrade, ktorý teraz vedie.“

Jeho skvelá kariéra pokračovala aj za Richterovho pontifikátu, kedy sa v roku 2012 stal generálnym riaditeľom Ústredia práce. Presláviť sa stihol najmä tým, že vlastným telom chránil zariadenie Čistý deň a že z Ústredia dal vyhodiť psychologičky, ktoré svedčili o manipulácii a pozmeňovaní protokolov o kontrole v tomto centre a otvorene hovorili o nebezpečnom prostredí pre deti. Zastrašovanie, vyhadzovanie z práce, obhajovanie „našich ľudí“ za akúkoľvek cenu a diletantizmus. Veľmi charakteristické pre obdobie vlády SMER-SD.

Čo si však pomyslieť o tom, že tento človek – nominant Smeru je takmer rok po voľbách stále na svojom pôvodnom mieste a riadi všetky úrady práce na Slovensku? Jeho minulosť spojená s neschopnosťou a príklonom k organizovanej skupine SMER-SD ho mala okamžite diskvalifikovať z akejkoľvek riadiacej pozície v štáte.

Vyzývame ministra Milana Krajniaka, aby bezodkladne konal. My v Demokratickej strane neveríme, že je problém nahradiť 37 ročného človeka s praxou evidovaného nezamestnaného niekým, kto je na funkciu generálneho riaditeľa morálne zrelý a odborne pripravený.