Jozef Rajtár
Jozef Rajtár 4. augusta 2021

Vyšetrovanie stále bližšie k Ficovi a Pellegrinimu!

Vyšetrovanie NAKA a špeciálnej prokuratúry neustále pokračuje a stále jasnejšie sa potvrdzujú fakty, o ktorých sme 4 roky hovorili a kde sme podávali trestné oznámenia.

Slovensko sa však nemôže spoliehať na zopár vyšetrovateľov a prokurátorov, akokoľvek statočne vyšetrujú. Štát musí spustiť komplexnú očistu a začať na Finančnej správe. Cez daňové a colné úrady prúdi do štátu 90% rozpočtu. Tam majú hlavné postavy týchto trestných činov stovky spolupracovníkov. Títo stále poberajú plat z našich daní. Každý mesiac im platíme, aj keď nás surovo okrádali.

Fico a Pellegrini sa s veľkou pravdepodobnosťou čoskoro zaradia na zoznam obvinených a možno sa z nich stanú aj “kajúcnici”. Správnym názvom je to “spolupracujúci obvinení”. To bude obrovský krok – no nie systematické riešenie pre náš štát. Ten musia spustiť politici. Povedať jasne, že je neprijateľné mať tisíce spolupáchateľov v štátnej správe. A platiť im milióny na platoch každý mesiac.

A preto musia zvolení politici konať! Inak sa stane nasledovné – noví šéfovia úradov sa dohodnú s vagabundami, ktorých NAKA nemá kapacitu vyšetriť. A systém bude v nejakej obmene pokračovať ďalej. Toto sa už na niekoľkých miestach deje. Je treba povedať dosť. A konať!

Čítajte viac: