Jozef Rajtár
Jozef Rajtár 4. júna 2021

Prečo sú Fico s Pellegrinim nervózni

Zdá sa, že NAKA zasiahla správnym Smerom… či Hlasom. A Fico s Pellegrinim sú o pár stupňov nervóznejší! Nominant Denisy Sakovej a (ešte stále) šéf inšpekcie Adrián Szabó skončil tiež obvinený z trestného činu korupcie.

Dám teraz jeden príklad týkajúci sa inšpekcie. Istý policajt z Levíc zvykol okázalo parkovať svoje luxusné auto, na ktoré nemohol zarobiť, práve pred budovou NAKA v Bratislave. Pred svojimi kolegami sa v Bratislave chvastal tým, ako všetko vybaví a že si zastavil vyšetrovanie 9 svojich skutkov. Na inšpekcii. A že nad neho nie je a kto je s ním, má sa dobre. O pomeroch v Leviciach som robil tlačovú besedu v júli 2019. O miestnych prepojeniach, o Bernardovi Slobodníkovi, Petrovi Petrovovi (prezývanom Tiger) a ďalších veciach.

Za túto tlačovú besedu som si vyslúžil žalobu o 50 tisíc od miestneho baróna Kukuliho! Už pred ňou som mal tušenie, že je to jedna z najnebezpečnejších tlačových besied vôbec. Ak budú vyšetrovatelia NAKA kopať hlbšie a hlbšie, prídu ešte na veľké veci.

A to, ako doteraz fungovala inšpekcia, je kľúčom. Hovoríme o tej inšpekcii, ktorej predtým šéfoval roky Lučanský a ktorá si nevšimla takmer žiadnu väčšiu korupciu v radoch polície. Až teraz sa inšpekcia snažila výraznejšie zasiahnuť. A zhodou okolností, do práce vyšetrovateľov NAKA s výsledkami za posledné mesiace.

Otázka – kto mohol byť silnou postavou s potenciálom rozvrátiť doterajšie vyšetrovanie „našich ľudí“ na NAKA? A vrátiť tak situáciu do starých koľají. Inšpekcia má právomoc zasiahnuť proti polícii. Ak chce, samozrejme. Na jej čele bol doteraz Sakovej nominant. A po jeho obvinení sú Fico aj Pellegrini o pár stupňov nervóznejší.