Natália Blahová
Natália Blahová 25. januára 2021

Čistý deň a stále nové otázniky

Takáto nechutná kauza by bola za normálnych okolností a v normálnom štáte vyriešená expresne, dôrazne a exemplárne. Páchatelia by boli postavení pred súd, zariadenie by bolo zrušené a štát by sa ospravedlnil a odškodnil všetky obete – deti, za ktoré bol v čase spáchania zločinov zodpovedný.

U nás inak.

Svedkovia boli ovplyvňovaní a zastrašovaní, prípadu sa nemiestne venovala zločinecká skupina parazitujúca na čele policajného zboru, z toho dôvodu to vyšetrovala NAKA spolupracujúca s mafiánom Kočnerom, s ktorým sa spolu prehrabávali v intímnych informáciách a v zdravotných záznamoch detí.

Dvaja odsúdení za sexuálne zneužívanie detí svoj trest už poznajú. V kauze sa viedlo šestnásť trestných stíhaní a mnohé z nich sa stále vyšetrujú. Ide o závažné podozrenia zo sexuálneho zneužívania, týrania a zanedbávania detí, podozrenia z kupliarstva, ohrozovania mravnej výchovy mládeže, podozrenia z marenia spravodlivosti a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Ak Vám rozum stojí nad tým, prečo sa mafiánska banda spolu s vedením polície takto usilovne zaoberala drogovo závislými deťmi, nie ste s tým pocitom sami. Pani prokurátorka, ktorá vykonáva dohľad nad vyšetrovaním v kauze Čistý deň si kladie podobné otázky.

Veľmi si želám, aby vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia našli pravdu a aby ju predstavili spravodlivosti. Tým deťom, ich rodičom, aj všetkým obetiam spoločnosť dlží odpovede a ospravedlnenie.