Jozef Rajtár
Jozef Rajtár 20. januára 2021

Referendum o predčasných voľbách?

Dnes „nový čistý“ politik Pellegrini svojím hlasom Smeru vyzýva ostatné politické strany na podporu referenda o predčasných voľbách. Údajnou príčinou má byť zlyhanie vlády pri riešení korona krízy. Naozaj?

Áno, vláda má chyby, odkladá svoje sľuby a nerobí veci ideálne. Kríza zastihla krajinu nepripravenú. A zdroje rozkradnuté, zdravotníctvo vytunelované… no kým asi? Keď bude Slovensko z najhoršieho covidovského vyčíňania vonku, budeme žiadať, aby vláda plnila svoje sľuby. A to je dôkladná očista spoločnosti od mafie. Tej mafie, ktorej jedným z hlavných predstaviteľov je práve Peter Pellegrini, ktorý sa dnes tvári, že je novým a čistým politikom. Nie je to tak.

Pellegrini síce navonok zachováva pokojnú tvár. V skutočnosti mu však prihára a mece sa ako mucha v polievke. Okolo seba má – s výnimkou Kaliňáka – tú najskorumpovanejšiu časť Smeru. A už prvého obvineného, Petra Žigu. Tento mal podľa obvinenia NAKA podplácať, aby sa nevyšetrovala schéma podvodov na DPH (fiktívny obchod s energiami firiem Slovenská energia a.s. a Československá energetická spoločnosť, a.s.). Ten Žiga zo smeráckej skupinky Žiga, Raši, Trebuľa, Paška… Pellegrini nikdy nevie, kedy sa začnú vyšetrovať jeho „kšefty“ so štátnymi informačnými technológiami. Alebo kedy mu NAKA obviní jeho ďalšie „nové čisté tváre“. Preto potrebuje predčasné voľby. Potrebuje zastaviť vyšetrovania NAKA a akýkoľvek proces očisty, inak v ňom môže byť spláchnutý spolu so svojím okolím.

Toto je skutočná a jediná reálna príčina, prečo Pellegrini požaduje skoré voľby. Záchrana mafie. Tej svojej. My v DS naopak podporujeme dôkladnú očistu. Aby peniaze na zdravotníctvo nešli zadnými dverami von, „našim ľuďom“. Aby peniaze z únie, či naše išli pre ľudí a firmy postihnuté krízou. A budeme to žiadať aj od tejto vlády, ktorá má plný mandát vládnuť a robiť potrebné opatrenia.

Alternatívou je rovnaká epidemiologická kríza, no s pokračujúcim rozkrádaním mafiou. To je alternatíva Petra Pellegriniho.