Back to school!
Tibor Kramár 1. decembra 2020

Pustite deti do školy!

Testovať jedného rodiča, sedemdesiat percent žiakov. Covid semafor alebo kruhový objazd. Ak sa deti a rodičia nebudú chcieť testovať, škola nemusí testovanie vôbec organizovať.

Pustite deti do školy

Karanténa, izolácia, stres, zmena denného režimu, obmedzený sociálny kontakt. To všetko prináša problémy so sústredením, zhoršenie školského výkonu, podráždenosť. U detí stúpa agresivita, prejavuje sa kyber šikana. Z dobrých žiakov sa stávajú zlí a zlí sú ešte horší. Rodičia už nevládzu deliť svoj čas a sily medzi svoje dieťa, prácu a starostlivosť o rodinu. Učiteľ už dávno vyhorel, teda ten čo robí svoju prácu zodpovedne. Z online hodiny fyziky či matematiky je gro o tom aby sa Jano pripojil a Fero prestal písať oplzlosti do četu. Neustále meniace sa podmienky otvorenia škôl prinášajú záťažové situácie v rodinách aj v školách samotných.

Pustite deti do školy

Je päť minút po dvanástej, ak deti nenastúpia do školy, následky Covid 19 budú to najmenšie zlo ktoré budeme musieť riešiť. Vyrastá nám generácia detí ktorá bude potrebovať, ona vlastne už potrebuje, pomoc psychológa a psychiatra. O jej vzdelanosti sa je zbytočné baviť.

Pustite deti do školy

Školy sú pripravené zabezpečiť maximálnu možnú ochranu detí a zamestnancov. Majú v tom už prax. Stovky až tisíce eur vynakladajú mesačne na zabezpečenie hygieny. Mnohé z nich už dnes dezinfikujú triedy ozónom. Dá sa povedať, že školy sú hygienicky sterilné.

Je päť minút po dvanástej a my nemáme už čas vymýšľať ďalšie semafory. My sa už môžem len modliť aby sa nám podarilo vrátiť žiakov do normálu bez veľkých strát.

PUSTITE DETI DO ŠKOLY!