Agrokomplex
Demokratická strana 25. novembra 2020

Vykradnutý Agrokomplex

SNS sa vždy hrdila tým, že chce pomáhať drobným, malým aj veľkým slovenským chovateľom a pestovateľom. A dnes tu máme po kauze Dobytkár ďalší dôkaz, ako to mysleli v skutočnosti.

Za pár rokov pod ich vedením dostali Agrokomplex š.p. Nitra na kolená, z plusových hodnôt do straty 800 000 €. A aby toho nebolo málo, ešte si vzali aj ďalší úver vo výške 4 000 000 €.

Podľa vyjadrení kontroly Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, boli pri riadení spoločnosti konštatované viaceré prekročenia zákona: „Absolútne nehospodárne rozhodovania, nákup nepotrebných zariadení, výstavba na cudzích pozemkoch bez stavebného povolenia, či zadávanie zákaziek zrejme spriaznením firmám, aj na práce, ktoré by Agrokomplex dokázal realizovať vo vlastnej réžii sám.“

Nuž a poctivý slovenský poľnohospodár môže nad tým celým len neveriacky krútiť hlavou. Fakt je ten, že pôsobenie nominantov SNS v rezorte pôdohospodárstva nebolo ani hrdé, ani odborné a už vôbec nie slušné.

Takto si my v Demokratickej strane určite riadenie štátnych podnikov nepredstavujeme a vyjadrujeme presvedčenie, že aktuálne vládne zoskupenie k tomu pristúpi zodpovedne.