Kliatba nedotknuteľnosti skupinky ľudí (hlasu) Smeru bola zlomená. Teraz bude dôležité vyšetriť, kto všetko si u nich kupoval zakrytie surového mnoho ročného rozkrádania štátu.

Jozef Rajtár Jozef Rajtár
Demokratická strana 8. novembra 2020

Je rozhodnuté!

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes vzal do väzby bývalého prezidenta Policajného zboru Tibor Gašpara. Spolu s ním do väzby putuje aj bývalý zástupca šéfa národnej finančnej jednotky NAKA Milan Mihálik.

„Kliatba nedotknuteľnosti skupinky ľudí (hlasu) Smeru bola zlomená. Teraz bude dôležité vyšetriť, kto všetko si u nich kupoval zakrytie surového mnoho ročného rozkrádania štátu. Zlomí sa kliatba aj nad oligarchiou? Držme odhodlaným vyšetrovateľom palce! Starajú sa o to, aby miliardy nešli pár “mocným”, ale tam, kam patria – na zdravotníkov, dôchodky, cesty, školy,“ vraví Jozef Rajtár, ktorý s mocnými bielymi goliermi bojoval v dobe, kedy boli nedotknuteľní.

Akcia Očistec znamená ďalšie neblahé vysvedčenie pre vládu Róberta Fica a akciovej spoločnosti SMER. Po rokoch, kedy bol Gašpar a ďalší „naši ľudia“ nedotknuteľní a držali v rukách osudy mnohých ľudí, sa karta obracia. Dnes sú to oni, kto s putami na rukách a so sklonenými hlavami vchádzajú do budov polície, nie však hlavným vchodom, ako boli zvyknutí. Na rozhodnutie o uvalení ešte stále čakajú bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, exšéf odboru podpory jej riadenia Marián Zetocha, referent expozitúry NAKA-Západ Ivan Bobocký, exriaditeľ ekonomického odboru ministerstva vnútra Marek Fleischer a bývalý šéf národnej finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník.

Dnes je však nad slnko jasné, že sa blíži čas, kedy sa pred spravodlivý súd postavia aj najdôležitejšie osoby, ktoré si sprivatizovali Slovensko len pre svoj prospech. Róbert Kaliňák a Róbert Fico.