Jozef Rajtár
Tlačové oddelenie 23. januára 2020

J. Rajtár: Žiadame výmenu konkurznej správkyne

Demokratická strana na základe medializovaných informácií má podozrenie, že konkurzná správkyňa Lenka Ivanová nechráni dostatočne záujmy štátu, ale skôr rodiny daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. „Žiadame preto okresný úrad, aby okamžite uskutočnil kroky na výmenu tejto konkurznej správkyne zo strany príslušného okresného súdu,“ uviedol poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany Jozef Rajtár.

Podľa Rajtára konkurzná správkyňa umožnila splatiť Bašternákovej manželke hypotekárny úver v Slovenskej sporiteľni bez toho, aby podala odporovaciu žalobu na honosnú vilu pod bratislavským Slavínom. S vilou tak môže teraz Tatiana Bašternáková voľne disponovať miesto toho, aby prepadla v prospech štátu.

„V tejto súvislosti treba povedať, že suma, o ktorú Ladislav Bašternák obral štát, môže ešte narásť, pretože v minulom roku ho polícia na základe môjho trestného oznámenia začala trestne stíhať pre zločin skrátenia dane a poistného, ktorý sa týka prevodu bytov v Kočnerovom bytovom komplexe Five Star Residence,“ povedal opozičný poslanec Jozef Rajtár a na záver dodal: „Okolo postupu konkurznej správkyne panujú pochybnosti od samého počiatku, keď jej vec pridelil súd. Jej komunikácia s verejnosťou má ďaleko od toho, aby vzbudzovala dôveru, že koná vo verejnom záujme.“