Volebný líder
Tlačové oddelenie 17. januára 2020

Reakcia Demokratickej strany na prepustenie D. Trnku

My, v Demokratickej strane, sme rozhorčení do krajnosti. Dobroslav Trnka je už zase na slobode. Prokuratúra oznámila, že prokurátor špeciálnej prokuratúry sa nielen nestotožnil s návrhom polície na väzobné stíhanie, ale po naštudovaní spisu sa mu nepozdáva ani samotné stíhanie za zneužitie právomocí verejného činiteľa.Celá republika videla, ako si Trnka nechal namontovať v kancelárii skrytú kameru.

Celá republika prostredníctvom tejto skrytej kamery počula a videla, ako ide robiť marketing exministrovi financií Jánovi Počiatkovi za jeho hrubé zlyhanie v kauze Tipos. Celá republika počula, ako ho má Kočner omotaného okolo prsta, ako mu skrýva úplatky, ako mu vyčíta, že vydieral Jaroslava Haščáka s nahrávkou Gorily. Len tento nemenovaný špeciálny prokurátor nič nevidí a nepočuje. Stavíme sa, že má v tom prsty Dušan Kováčik. Veď ruka ruku myje.

Toto je škandál. Kočnerovci ešte neprehrali. Slušnosť ešte nezvíťazila. Kým sa nezmení vláda a s ňou i celá skorumpovaná štátna mašinéria, slušnosť nebude mať na Slovensku navrch.

Jozef Rajtár, poslanec NR SR, volebný líder Demokratickej strany