Ľubomír Galko
Tlačové oddelenie 8. decembra 2019

Ľ. Galko žiada, aby sa brannobezpečnostný výbor venoval aj požiarnej ochrane výškových budov

Poslanec NR SR (Demokratická strana) a člen brannobezpečnostného výboru parlamentu Ľubomír Galko nevidí dôvod grilovať policajtov a prokurátora za začatie trestného stíhania predsedu Smeru-SD Roberta Fica a exprezidenta Andreja Kisku. Ale keď už je výbor NR SR s touto témou zvolaný, bude žiadať o rozšírenie jeho programu, a to o bod, týkajúci sa stavu požiarnej ochrany, osobitne výškových budov a ich bezpečnosti.

„Na výbore by sa mala zúčastniť ministerka vnútra Denisa Saková i príslušné autority hasičského zboru. Občania z medializovaných informácií vedia, že ministerka Sakoáa po vzore svojho predchodcu Kaliňáka rozdáva obciam pred voľbami hasičské autá, ale nevieme či sú hasiči z hľadiska technického vybavenia a výcviku dobre pripravení na hasenie požiarov veľkého rozsahu i vo veľkých výškach,” povedal Ľ. Galko.

Podľa jeho slov tragédiu v Prešove treba poctivo zanalyzovať a z prípadných chyb sa poučiť. Pripomenul tiež, že hasiči nesúhlasili so spôsobom prerábky predmetnej bytovky a najmä s únikovými cestami. „Veríme, že aj koaliční poslanci rozšírenie programu na zasadnutí mimoriadneho rokovania výboru o tento bod podporia,” dodal opozičný poslanec Ľubomír Galko.