Jozef Rajtár
Tlačové oddelenie 26. novembra 2019

J. Rajtár: Prezidentkine veto vo verejnom obstarávaní budeme akceptovať

Poslanci NR SR z Demokratickej strany nebudú hlasovať za to, aby sa prelomilo veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorá vrátila parlamentu novelu zákona o verejnom obstarávaní.

„Súhlasíme s prezidentkou i predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom, že vrátená novela obsahuje ustanovenia, ktoré znižujú mieru transparentnosti vo verejnom obstarávaní, sú v rozpore s právom Európskej únie a ohrozujú aj činnosť úradu ako nezávislého orgánu,“ povedal poslanec NR SR a volebný líder Demokratickej strany (DS) Jozef Rajtár.

Podľa jeho slov nie je náhoda, že o pozmeňovacie návrhy, ktoré posunuli pôvodný návrh zákona smerom k väčšej netransparentnosti, sa zasadil poslanec Smeru-SD Ľubomír Vážny. „Je to ten istý človek, ktorý nesie minimálne politickú zodpovednosť za škandálny mýtny tender v roku 2008. Vyzývame poslancov vládnej koalície, aby výhrady prezidentky a predsedu ÚVO rešpektovali. Mali by si uvedomiť, že kočnerovská doba je na konci. Za rozkrádanie verejného majetku budú pykať všetci zodpovední bez rozdielu politickej príslušnosti alebo konexii na vládne strany. O to sa postaráme,“ vyhlásil Rajtár.